Malzemeler:

1 adet soğan
1 dişsarmısak
1 adet kuru kırmızıbiber
600 gr hindinin göğüs eti (veya tavuk göğüs eti)
2 yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
1 tatlıkaşığı köri
1 su bardağı tavuk suyu
300 gr yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 demet taze soğan
1 adet kırmızıelma
4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Soğan ve sarmısağısoyup kıyın. kırmızıbiberi küçük küçük doğrayın.
Kuşbaşıdoğranmışhindi etinin önce yarısınısonra diğer yarısınıkuvvetli
Ateşte margarin ile iyice kavurun. tuz karabiber katın. ateşten alın.
kıyılmış soğan, sarmısak ve biberleri köri ile birlikte hindiyi çıkardığını
Tavaya koyun ve yanmamasına dikkat ederek orta ateşte kavurun. tavuk
Suyunu ekleyin. yoğurdu un ile karıştırın ve tavaya katın, karıştırın. etleri
De tavaya koyup kısık ateşte kapağıkapalıolarak 15 dakika pişirin.
Taze soğanlarıtemizleyip halka şeklinde doğrayın. elmayıyıkayın, kabuğu
Ile birlikte ince ince dograyın, yemeğe ekleyin.
Tuz, karabiber ile tatlandırın. elmalar biraz yumuşayınca üzerine
Maydanoz serpip ateşten alın ve haşlanmışpirinçle birlikte servis yapın.



This entry was posted on 04:48 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: