Malzemeler:

1 bardak sıvı yag
6 yemek kasigi seker
3 cay kasigi tuz
1 adet yas maya
2 bardal ilik su ( 1 bardağı  sut de olabilir)
Aldigi kadar un

Hazırlanışı:

1 bardak suda maya genis bir kapta eritilir.uzerine yag,seker,tuz ve kalan
1 bardak su ( yada sut ) eklenir,karistirilir.unda eklenerek yumusak bir
Hamur elde edilir.hamurdan buyuk parcalar kopartilir.avucta vuvarlanarak
Uzun bir serit elde edilir.uclarindan tutularak biri saga biri sola olmak
Uzere dondurulur yani hamur burulur.dugum atar sekilde acma sekli
Verilir,uclari asagi kivrilir.hamur bitene kadar islem tekrarlanir.uzerine
Yumurta sarisi surulur ve 2 saate yakin sicak bir ortamda bekletilir.(
Balkonunuz varsa gunese koyabilirsiniz :) yada firinin yoğurt ayarindada
Buislemi yapabilirsiniz) 200 derecede uzeri kizarincaya kadar
Pisirilir.firindan cikar cikmaz uzerine hafifce su serpilir ve uzeri bir bezle
Kapatilarak 5 10 dakika kadar dinlendirilir.afiyet olsun :)


This entry was posted on 02:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: