Malzemeler:

5-6 adet tavuk bacagi (baget)
1 bardak kola
4 corba kasigi soya sosu (mümkünse koyu kivamli)
5 dis sarimsak
3 adet soğan
2 corba kasigi sıvı yag
Tuz
Kekik
Karabiber

Hazırlanışı:

sıvı yag bir tavada kizdirilir ve tavuk bacaklari 5 dakika kadar kavrulur.
Tavuklar hafif sararinca, küp halinde dogranmis soganlar eklenir ve
Kavurmaya devam edilir. bir müddet sonra ince kıyılmış   sarimsaklar
Eklenir ve kavurma islemi devam eder. daha sonra soya sosu eklenir ve
Bir bardak kola bu karisima boca edilir. tuz, kekik ve karabiber ilave edilir.
Kisik ateste tavuklar kolayi cekene kadar 30-40 dk. pisirilir. afiyet olsun :)



This entry was posted on 08:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: