Malzemeler:

1 adet pişmeye hazır tavuk, yaklaşık 2 kg.
1 dişsarımsak, bir tutam tuzla ezilmiş
2 yemek kaşığı doğranmıştaze nane
1 yemek kaşığı kimyon
2 çay kaşığı  şeker
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz acıkırmızıbiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
500 gr yoğurt
Pilav, servis için
Taze nane, süslemek için

Hazırlanışı:

Tavuğu yıkayıp iyice kurulayın. tavuğu alacak büyüklükte bir kabın içine
Yerleştirin.
Yoğurdun 150 gr ınıbir kenara ayırın. kalan malzemenin tümünü bir kapta
Karıştırın. karışımıtavuğun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabında
Marine edin. zaman zaman marinatıkaşıkla tavuğun üzerinde gezdirin.
Ertesi gün fırını190 c'ye ısıtın. tavuğu bir güveç kabına koyup (aşçının
Önerisine bakın) üstüne marinattan dökün. güveci kapatıp tavuğu 1,5-2
Saat fırında kızartın. (tavuğa bir şişveya çatal batırıldığında berrak bir su
Akmalı) kızartma süreci boyunca tavuğun üzerine ara sıra marinattan
Sürün.
Tavuğu güveç kabından çıkartıp sıcak tutun. kabın içindeki sularıbir
Tencereye dökün. geri kalan yoğurda da ekleyip hızlıca çırpın.
Eğer pilav ile sunuyorsanız, tavuğu pilavın üstüne koyup, üzerine yoğurt
Sosunu gezdirin. naneyle süsleyip sunun.



This entry was posted on 07:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: