Malzemeler:

2 adet dana schnitzel
4 dilim dana jambon
1 adet havuc
1 adet salatalik tursusu
1 adet soğan
250 ml et suyu
4 yemek kasigi un
Tuz karabiber yag
125 lt krema
Kurdan
Patates icin:
6 adet patates
125 lt sut
1 adet yumurta
125 gr rende kasar
Tuz karabiber

Hazırlanışı:

Schnitzelleri dovun,tuz ve karabiber serpin.arasina iki dilim jambon
Yerlestirin.havuc,soğan ve salatalik tursunu ince ince keserek etin arasina
Koyun ve rulo sekline getirin,kurdanla tutturun.unun icinde yuvarlayin.
Etleri bir tavada kizartin.daha sonra tencereye alarak uzerine et suyunu
Ilave edin.tencerenin kapagini kapatarak yaklasik 40 dakika kadar kisik
Ateste pisirin.
Pisen etleri tencereden alin. krema ve 3 yemek kasigi unu tencereye
Ekleyin karıştırın, biraz pisirin,boylece sosu yapmis olursunuz.
Patates icin:
Patatesleri ince ince kesin.derin bir firin tepsisine koyun.sut,yumurta,tuz
Ve karabiberi karistirarak patateslerin uzerine dokun.en uste kasar
Peynirini ekleyin.180 derecelik onceden isitilmis firinda 30 dakika kadar
Pisirin. hazirlamis oldugunuz etlerle beraber servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 06:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: