Malzemeler:

İç Malzemeler:i:
250 gr. kıyma
4 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kırmızıpul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlıkaşığı domates salçası
1 domates
2 biber
Isteğe göre tuz
Hamur malzemesi:
1 su bardağı su
1 tatlıkaşığı kuru maya
1 tatlıkaşığı tuz
1 tatlıkaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Önce kıyma kavrulur. sonra soğan yemek soğanıgibi doğranıp kavrularak,
Önceden kavrulmuşkıymaya eklenir. bu malzemeye tuz, karabiber, kırmızı
Pul biber ve salça eklenir.
Hamur için ilk önce 1 bardak ılıtılmışsuya maya, tuz şeker konulur ve
Eritilir. daha sonra bir kaba un konulur ve bu maya una ilave edilir, yağ
Konulur ve yumurtanın sarısıayrılarak akıda bu malzemeye konularak
Hamur haline getirilir.
Hamurdan bir ceviz büyüklüğünde hamur koparılır yarım santim
Kalınlığında küçük bir pide şeklinde açılır ve ortasına iç malzeme konulur
Ve yanlar hafifçe kabartılır. bu şekilde tüm hamur malzemesi yapılarak
Yağlanmıştepsiye sıralanır. üzerlerine domatesler ince kesilerek biberlerle
Birlikte süs ve tat katmasıamacıyla konulur. son olarak 200 derece
ısıtılmış turbo fırında hamurların üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 00:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: