Malzemeler:

Hamur Malzemeler:i:
5 su bardağı un (500 gr)
1 su bardağı süt
1/4 paket margarin
1 çorba kaşığı kuru maya
1/2 kahve fincanızeytinyağı
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1/2 tatlıkaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı  ılık su veya süt (mayayıeritmek için)
1 adet yumurta sarısı(üzerine sürmek için)
İç Malzemeler:i:
250 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy domates
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Maya, tozşeker, ılık su veya süt ile birlikte eritilir. unun ortasıaçılır ve bu
Mayalısıvıortaya dökülür. 10 dakika beklenir. diğer Malzemeler: ilave
Edilerek hamur yoğrulur ve üzeri örtülerek sıcak bir yerde 20-25 dakika
Kabarmaya bırakılır. bu sırada hamurun yüzeyi düzgün olmalıdır. arada
Sırada hamura yumrukla bastırarak gaz çıkışısağlanır. hamura parmakla
Bastırıldığında parmak izi aynen kalıyorsa yeterince mayalandığıanlaşılır.
Kısa sürede iz yok oluyorsa mayalanma işlemi tamamlanmamıştır.
Yeterince mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır
Ve orta incelikte açılır. bütün Malzemeler:in çiğden karıştırılmasıyla
Hazırlanan içten bir miktar konur ve hamurun kenarlarıiçine doğru
Çevrilerek pide şekli verilir. yağlanmıştepsiye dizilen hamurlar 45 dakika
Dinlendirilir. üzerlerine yumurta sarısısürülerek 200 derece ısıtılmış fırında
Yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun :) 


This entry was posted on 08:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: