Malzemeler:

1 adet patates
1 adet kıvırcık marulun göbekli kısmı
350 gr. kuşbaşıet
1 adet orta boy soğan
1 adet orta boy havuç
½ demet dereotu
½ çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık margarin
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak etleri basınçlıtencereye alalım.üzerini 3 parmak aşacak
Su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım.sonra etleri ateşten alalım.
Ayrıbir tencerede soğanısıvıyağve margarin ilavesi ile
Pembeleştirelim.havucu ilave edip,sote edelim.3-5 dakika daha
Kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim.orta boy patatesi
Soyup,yarısından keselim ve tencereye aktaralım.tuzunu,biberini kontrol
Edip,pişmeye bırakalım.
Ateşten almadan birkaç dakika önce,kalınca doğranmışkıvırcık marulu
Ilave edelim.ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi
Alalım.kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım.



This entry was posted on 02:54 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: