Malzemeler:

2 su bardağı ince bulgur
1 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 tatlıkaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salça
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın.
Bulguru bir tencereye koyun. üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak
Şekilde sıcak su koyun. tencerenin kapağınıkapatıp, bulgurun suyu
Çekmesi için bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu,
Nane, domates, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber, pulbiber,
Zeytinyağıve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısırısalata yapraklarıiçinde servis yapın.



This entry was posted on 11:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: