Malzemeler:

1 kg dana ciğeri (1/2 cm kalınlığında doğranmış)
60 gr (1/2 su bardağı ) un
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlıkaşığı toz hardal
60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ ı
1 çorba kaşığı rafine yağ
1 demet roka (yıkanıp kurulanmış)
Sosu:
Çorba kaşığı ketçap
2 tatlıkaşığı tatlıkırmızıbiber
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlıkaşığı toz hardal
2 orta boy domates (kabuklarısoyulup çekirdekleri temizlenerek
Doğranmış)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlıkaşığı soğan (rendelenmiş)
1/2 su bardağı sek kırmızı şarap
1 dişsarmısak (dövülmüş)
125 gr (1/2 su bardağı ) acıkrema

Hazırlanışı:

Krema dışında bütün sos malzemesini bir tencereye koyup harlıateşte
Kaynatınız. kaynar kaynamaz ateşi kısıp 5 dakika daha pişiriniz. tencereyi
Ateşten alıp sosu bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kapta unu, tuzu, pul kırmızıbiberi ve toz hardalıiyice
Karıştırınız. dana ciğerlerini bu karışıma bulayıp, fazla ununu silkeleyiniz.
(artan baharatlıunu atmayınız.)
Genişve derin bir tavada tereyağ ve rafine yağıorta ateşte pişiriniz.
Köpükleri sönüp yağkızınca dana ciğerlerini tavaya koyarak her iki
Yüzlerini 2-3 dakika, altın sarısıbir renk alana kadar pişiriniz. tavayı
Ateşten alıp ciğerleri bir servis tabağına aktanınız.
Ayırdığınız baharatlıunu, tahta bir kaşıkla tavada kalmışciğer sulu yağa
Ekleyiniz.
Tavanızıhafif ateşte ısıtırken yavaşyavaştencerede bir kenara ayırmış
Olduğunuz sosu karıştırarak katınız. tavadaki sos kaynar kaynamaz ocağı
Kısarak 3 dakika ağır ağır kaynatınız. kremayıekleyip 2 dakika daha,
Karışımıara sıra karıştırarak kaynatınız.
Tavayıateşten alıp sosu dana ciğerlerinin üstüne dökünüz. yemeğinizi
Rokayla süsledikten sonra servis ediniz. 


This entry was posted on 04:07 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: