Malzemeler:

Et icin:
1 kg biftek
1 adet soğan
2 yemek kasigi salca
250 ml kirmizi sarap
250 ml su
Margarin,sıvı yag,tuz ve un
Ispanakli garnitur icin:
Yarim kg ispanak
250 gr mantar
100 gram kasar peyniri
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Etlere tuz ve karabiber serperek,kizgin yagda kizartin.pistikten sonra etleri
Tavadan alin.ince ince dogradiginiz soganlari etlerden arta kalan yagda
Soteleyin.uzerine un ve salcayi ekleyerek karıştırın, su ve kirmizi sarabida
Katin.etleri tencerenin icine tekrar yerlestirin ve tencerenin kapagini
Kapatin.kisik ateste iki saat kadar agir agir pisirin.
Ispanaklari haslanmis suda birkac dakika bekletin.daha sonra suzup
Hemen buzlu suyun icine atin.mantarlari ince ince dograyin,margarinde
Soteleyin,tuz ve biber ekleyin.ispanaklari ikiye ayirin.ilk olarak ispanaklari
Firin tepsisine koyun.uzerine mantarli karisimdan ekleyin,tekrar ispanakla
Kapatin.en uste kasar peyniri serpin.220 derecede 30 dakika kadar pisirin.
Etleri hazirladiginiz ispanak ve patates puresi ile servis yapın.afiyet
Olsun...



This entry was posted on 06:28 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: