Malzemeler:

4 parça tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyağ ı
500 gr soğan, ince doğranmış
1 dişsarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı tatlıtoz kırmızıbiber
Tuz ve karabiber
150 ml tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema
Taze soğan, kesilmiş, süslemek için

Hazırlanışı:

Fırını18o c'ye ısıtın.
Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (kap ateşe dayanıklı
Ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.) (aşçının
Önerisine bakın.) soğan ve sarımsağıekleyip güvecin kapağınıkapatın.
Yaklaşık 45 dak., soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye
Kadar, pişirin.
Hafifçe ateşi yükseltin. tavuk parçalarını, kırmızıbiberi tuz ve karabiberi
Ekleyin.
Güvecin kapağınıkapatıp yemeği fırında 45 dak. pişirin. zaman zaman,
Tavuk kurumaya yüz tuttukla sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin.
Kremayıbir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. tavuğun üstüne döküp taze
Soğanla süsleyin ve servis yapın.



This entry was posted on 04:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: