Malzemeler:

500 gr kemikli et
2 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağ ı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı besni üzümü
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı sumak
Nane, kekik
Tuz, karabiber, kırmızıpulbiber
İçli köfte malzemesi:
500 gr orta yağlıkıyma
2 su bardağı pirinç
Tuz
İç malzemesi:
500 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince çekilmişceviz içi
Nane, kekik, kimyon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrıkaplarda ıslatın.
Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. üzümü bol suyla yıkayıp 1
Saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı3-4 bardak kaynar suda 15
Dakika bekletip suyunu süzün. bir tencerede kemikli eti pişirin.
İç malzeme için; soğanıtemizleyip küp küp doğrayın. tavada sıvıyağı
Kızdırıp kavurun. kıyma ve baharatlarıilave edip kavurmaya devam edin.
Ceviz içini ekleyip tavayıocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. kıyma ve tuz ilave edip yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. elinizi ıslatıp
Parçalarıyuvarlayın. başparmağınızla ortasınıçevirerek açın.
Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. malzeme
Bitinceye kadar işleme devam edin.
İki soğanıtemizleyip küp küp doğrayın. büyük bir tencerede tereyağ ıve
Sıvıyağıkızdırıp soğanıkavurun. 3 kaşık domates salçasınıekleyip
Karıştırın.
Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz
Içini ilave edin. su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. kısık ateşte 1
Saat pişirin. sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 03:35 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: