Malzemeler:

2 kg levrek balığı
3 kuru soğan
1 demet maydanoz
200 gr tereyağ ı
1 limon
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz, beyazbiber

Hazırlanışı:

Balıklarıtemizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar
Dinlendirin. temiz kíremetin üzerine tereyağ ısürüp fırında kızdırın, balığı
Üzerine yerleştirin.
Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte
Mutfak robotunda karıştırın. hazırladığınız karışımıbalığın üzerine sürerek
200 derece ısıdaki fırına verin. fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın
Üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın



This entry was posted on 02:11 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: