Malzemeler:

1 kg kuzu eti
1 kg yufka
1.5 çorba kaşığı tereyağ ı
5 adet biber
3 adet domates
Tuz , karabiber , kekik

Hazırlanışı:

Yufkalarıdörde bölün. sıcak fırında kurutun. kuzu etini, üstünü örtecek
Kadar su koyup, haşlayın. et suyunu çekince ince ince doğranmışbiberleri
Ekleyin. et tamamen piştikten sonra da kuşbaşıdoğranmışdomatesleri,
Tuz, karabiber ve kekiği ilave edin. eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince
Didin.
Fırında kuruttuğunuz yufkalarıeti haşladığınız su ile ıslatın. bir tepsiyi
Yağlayın. İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmışbir tabaka yufka koyun.
Yufkanın üzerine ince bir tabaka yağsürün.etin bir kısmınıyufkanın
Üzerine yayın. üzerine ikinci bir tabaka yufkayıserip, yağlayın. üzerine bir
Sıra daha et yayın. öbür tabakalarıda aynı şekilde hazırlayıp, bütün
Malzemeyi kullanın. en üste de yufka serin.
Yufkanın üzerini yağlayıp, tepsinin üzerine bir tabak oturtun. tepsiyi ateşe
Koyun. arada bir kirdenin altınıkontrol edin. kızarınca, kapağın yardımıyle
Tepsiyi altüst edin. gerekirse yanlardan tepsiye yağilave edin. kirdeyi
Ateşten indirmeden önce üzerine çekeceği kadar et suyu dökün. bir
Müddet daha tepsiyi ağzıkapalıolarak bekletin. dinlenme süresi bittiğinde
Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 02:55 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: