Malzemeler:

Kuru fasülye:500gr(bir kaç saat önceden ıslamaız yeter.)
Kestane:250gr
Kuşbaşı:250gr
Soğan:2ad(orta boy)
Domates:2ad
Biber:150gr
Tuz
Karabiber
Bulyon
Kırmızıpul biber
Sıvıyağ:50ml
tereyağ :50ml

Hazırlanışı:

Isaltığımız kuru fasulyeleri yıkayıp orta ateşte kaynatalım.
Soğanlarımızıdoğrayalım kestanelerimizi soyup ılık suda 15 dakika
Bekletip kabuklarırahat soyulur.
Margarinimizi tencerede kızdıralım etlerimizi kavuralım.
Etler kanınıbırakıp çekinceye kadar kavuralım sonra soğanlarımızı
Kavurmaya başlayalım soğanlarımız iyice kavrulduktan sonra
Kestanelerimizi ekleyelim yaklaşık 10 dak kavuralım ve salçamızıekleyelim
Kavuralım su ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin kef(köpüklerini) alalım
Haşladığımız fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra kef'lerini alalım
Ve en son pişmeye yakın baharatlarıatıp ve domates biberi atınız ve kısık
Ateşe alıp piştikten sonra ağzıkapalıkısa süre kaynatalım.
Afİyet olsun...



This entry was posted on 07:59 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: