Malzemeler:

2 büyük parça hindi göğsü
4 dilim füme hindi
Yarım kg kestane
1 elma
1 havuç
Yarım kutu krema
2 yemek kaşığı tereyağ ı
Yarım su bardağı tavuk suyu
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, tarçın, dereotu

Hazırlanışı:

Hindi göğüsleri döverek inceltin. kestaneyi haşlayıp kabuklarınısoyduktan
Sonra iyice ezin. havucu ince rendeleyin. yarım kaşık tereyağ ınıkızdırıp
Havuçlarıilave ederek 2-3 dakika çevirin. elmayırendeleyip limon suyu ile
Karıştırın.
Çukur bir kapta ezilmişkestane, havuç, elma, tuz, biber, tarçın ve çok
Ince kıyılmış dereotunu karıştırın. kremayıyavaşyavaşekleyerek koyu ve
Kıvamlıbir harç elde edin.
İki dilim füme hindinin üzerine bir dilim hindi göğsü yayıp içine
Hazırladığınız harçtan ilave ederek rulo yapın. mutfak ipliğiyle bağlayın.
Kalan tereyağ ınıtavada kızdırıp hindi rulolarınıçevirerek kızartın. kenarı
Yüksek bir fırın kabına alıp yarım su bardağı tavuk suyu ekleyin. orta ısılı
Fırında iyice yumuşayana kadar 25-30 dakika pişirin. sıcak olarak servis
Yapın.
Not:rulolarıpamuk ipliği veya maydanoz saplarıile bağlayabilirsiniz. hindi
Fırında pişerken, sık sık tepsideki suyundan kaşıkla alıp hindinin üzerine
Gezdirin



This entry was posted on 04:46 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: