Malzemeler:

3 küçük kereviz
6 iri lahana yaprağı
Yarım limonun suyu
2 çay bardağı zeytinyağı
2 soğan
1.5 çay bardağı dolmalık pirinç
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sumak
1 çorba kaşığı limon suyu
6-7 maydanoz sapı

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup kararmamasıiçin
Limonlu suda bekletin. lahana yapraklarınıkaynar tuzlu suya atıp çıkarın
Ve süzgece alın. soğanlarısoyup kıyın.
Bir çay bardağı zeytinyağınıtencerede ısıtıp soğanıpembeleştirin. pirinci
Ekleyip kavurun. şeker, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber serpip
Yarım çay bardağı sıcak su ilave edin. pirinçler diri kıvamda
Yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağıkapalıolarak pişirin.
Kerevizleri süzün ve içlerini pirinçli karışımla doldurun. lahana yapraklarını
Açıp her birinin ortasına bir kereviz dolmasıyerleştirin ve lahanayıbohça
Şeklinde sarıp ağız kısmınımaydanoz saplarıyla bağlayın.
Lahana bohçalarınıtencereye dizip sıcak suyu ilave edin. kalan zeytinyağı,
Limon suyu, tuz ve sumağıekleyin. su kaynayınca ateşi kısın ve sebzeler
Yumuşayıncaya kadar pişirin. kapağıkapalıolarak soğumaya bırakın.
Servis tabağına alıp servis yapın.afiyet olsun :)


This entry was posted on 05:46 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: