Malzemeler:

500 gr patates
1,5 çorba kaşığı yağ
500 gr kıyma
1 adet soğan
3 ince dilim bayat ekmek
1/4 bardak süt
1 yumurta
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı yenibahar
2 domates
Sos için:
1 su bardağı sıcak su
3 kaşık salça

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup 1 cm kalınlıkta dilimleyin. yağlanmışbir tavaya dizin.
Ağzınıkapatıp rengi dönecek kadar kızartın. bir tarafa bırakın.
Ekmek dilimlerini süte batırarak yumuşatın, daha sonra da iyice sıkıp
Derince bir kabın içerisine koyun. bu kaba kıymayırendelenmişsoğanı,
Yumurtayı, incecik kıyılmış maydanozu, ve baharatlarıkoyup iyice
Karıştırıp, yoğurun. karışımı12 parçaya ayırın. yuvarlak ve yassıköfteler
Yapın. et köftelerinin boyutlarınıpatateslerin boyutlarına göre ayarlayın.
Patateslerin üzerine dizin. et köftelerinin üzerine dilimlediğiniz domatesleri
Koyun.
Orta hareretli fırında 30 dakika pişirin. salçayısuda eritip köftelerin
Üzerine gezdirin. tekrar fırına sürüp 10 dakika daha pişirin. fırından alıp
Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.



This entry was posted on 15:01 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: