Malzemeler:

3 çorba kaşığı margarin
1 kg yağsız kuşbaşıet
2 adet soğan
2 dişsarmısak
1 çorba kaşığı köri
2 adet defne yaprağı
1 çubuk tarçın
1,5 su bardağı su
2 su bardağı sıcak su
100 gr kuru kayısı
150 gryağlıyoğurt
2 tatlıkaşığı nişasta
2 adet kırmızıelma
2 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle kayısıları2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.
2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.etleri yağda kavurun.tuz,karabiber
Ilave edin.daha sonra etleri tencereden çıkarın.
Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.sarmısak ve soğanıince
Ince kıyıp yağda kavurun.köri,defne yaprağı,tarçınıekleyin.etler ile 1,5 su
Bardağı suyu da tencereye ekleyin.kayısılarıda tencereye alın.kayısıların
Suyundan 1 su bardağı nıyoğurtla çırpıp,tencereye ekleyin.20 dakika daha
Pişirin.
Elmalarısoymadan incecik dilimleyin.limon suyuyla nişastayıküçük bir
Kapta çırpıp,elmalarla birlikte tencereye ekleyin.10 dakika daha
Pişirin.tencereyi ocaktan alın.üzerine ince ince kıyılmış maydanoz
Serpip,servis yapın.



This entry was posted on 02:54 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: