Malzemeler:

6 dilim biftek
5 domates
3 kare dilim kaşarpeynir
3 sivribiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 dal fesleğen
Tuz, karabiber
Marinat için:
2 çay bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
4 dişsarımsak

Hazırlanışı:

Sarımsaklarısoyup ince dilimleyin. sirke, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve
Karabiberi bir kâseye alıp karıştırın. biftekleri bu karışıma ilave edip üzerini
Alüminyum folyo ile kapatın ve buzdolabında 6-7 saat bekletin.
Kaşarpeynirini üçgen dilimler halinde kesin.
İki domatesi ince halkalar şeklinde dilimleyin. kalan domatesleri soyup
Rendeleyin. sivribiberlerin çekirdeklerini temizleyip uzunlamasına ince
Şeritler halinde kesin. fesleğeni kıyın.
Etleri marinatın içinden alıp teflon tavada arada bir çevirerek iki tarafını
Kızartın. yağlanmışfırın tepsisine dizip her birinin üzerine birer dilim
Domates ve kaşarpeyniri yerleştirin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı
Fırında 5-6 dakika pişirin.
Etleri kızarttığınız tavaya sos için sıvıyağ, rendelenmişdomates, fesleğen
Ve 1 tutam tuz ve karabiber ilave edin. koyu bir salça kıvamınıalıncaya
Kadar kısık ateşte karıştırırak pişirin. etleri servis tabağına alın. üzerini
Ince şeritler halinde kesilmişsivribiberlerle süsleyin. fesleğenli domatesli
Sos eşliğinde sıcak olarak servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 03:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: