Malzemeler:

6 İnce dilim dana ciğeri
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
60 gr tereyağ (4 çorba kaşığı )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 büyük soğan (ince dilimlere ayrılmış)
2 tatlıkaşığı kurutulmuşfesleğen (istenirse)
45 gr galeta unu (1/2 su bardağı )
60 gr (1/2 su bardağı ) kaşar peyniri (rendelenmiş)
6 dilim salam

Hazırlanışı:

Önce ızgarayıiyice kızdırınız. ciğerleri tuz ve biberle oyunuz.
Büyük bir tavada tereyağ ızeytinyağile birlikte eritip, köpüğü kaybolunca
Soğanlarıkatarak 8-10 dakika kızartınız ve fesleğeni (istenirse) ekleyiniz.
Ciğerlerin birkaç dilimini tavaya koyup her iki yüzlerini 2-3'er dakika
Kızartınız; bir delikli kepçeyle alıp, öteki dilimleri kızartırken, ilk
Kızarmışlarıüstü örtülü bir tabakta sıcak tutunuz.
Küçük bir kasede galeta unu ve peyniri karıştırınız.
Ciğerleri kenarlarıalçak, ateşe dayanıklıbir servis tabağına alıp, kızarmış
Soğanlarıve salam diilmlerini ciğerlerin üstüne yerleştiriniz.
Galeta unu-peynir karışımınısalamların üstüne serpip, kızarana kadar
Fırında ısıttıktan sonra hemen servis ediniz.



This entry was posted on 00:26 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: