Malzemeler:

7 tane karper peyniri
250 gr oda sicakliginda bekletilmis margarin
Yarim cay bardağı  sıvı yag
4 yemek kasigi(tepeleme) pudra sekeri
2 çorba kasigi kakao(arzuya gore azaltilip cogaltilabilinir)
2 çorba kasigi ince cekilmis findik veya ceviz
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz

Hazırlanışı:

Butun Malzemeler:(karper peynirlerinin paketi cikartilir ve eklenir) genis
Bir kab içine alinir ve elle iyice yogrulur.yavas yavas un ilave edilir.elimizi
Ve yogurma kabini birakacak sertlige geldigi an un ilave etmeyi
Birakalim.yani yumusak bir hamur olcak.yogrulan hamurdan buyuk
Parcalar alip uzunlamasina rulolar yapalim ve iki parmak eninde verevine
Keselim.tepsiye dizelim.(tepsiyi yaglamaniza veya unlamaniza gerek
Yok)butun hamuru bu sekilde yapalim.istege bagli olarak yuvarlak minik
Toplar seklindede yapabilirsiniz.180 derecede ustu sertlesinceye dek
Pisirelim(sade yaparsaniz hafif pembelesinceye kadar pisirin)firindan
Alinan kurabiyeler soguduktan sonra bol pudra sekeri ile ortulerek servis
Yapilir.afiyet olsun :)!



This entry was posted on 08:06 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: