Malzemeler:

1 çay fincanıkurufasulye
1 çay fincanıbarbunya
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 soğan
2 dişsarmısak
1 çorba kaşığı domates salçası
2-3 domates
1 limon suyu
1 su bardağı su
Bir tutam kırmızıbiber
1 tatlıkaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
4-5 dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı:

Fasulye ve barbunyayıbir gece soğuk suda bekletip süzün. tencereye alıp
Üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar
Kaynatın.
Soğanıince ince kıyın, sarımsağıezin. domateslerin kabuklarınısoyup
Doğrayın. sıvıyağıderin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı
Pembeleştirin. baharatlarıve salçayıekleyip kavurun. limon suyu,
Domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin.
Kaynayınca fasulye ve barbunyayıekleyin. kapağıkapalıolarak kısık
Ateşte 30-40 dakika pişirin. fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten
Alın. kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.



This entry was posted on 03:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: