Malzemeler:

300 gr. ayıklanmışve pişmişkarides
4 dilim konserve ananas
Soya sosu
1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Zeytinyağı
tereyağ ı

Hazırlanışı:

Un, süt ve yumurtayı1 çorba kaşığı soya sosu ve 1.5 çorbakaşığı erimiş
tereyağ ıile bir kaba koyun. telle çırpın. eğer bulamaç çok koyu olursa,
Biraz sütle inceltin. tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın. ağzını
Kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin.
20 gr.(1.5 çorba kaşığı ) tereyağ ıve 1 çorba kaşığı zeytinyağınıkızdırın.
Karidesleri ve konserve suyu süzülüp doğranmışananaslarıekleyip 2
Dakika kadar çevirin. 2 çorba kaşığı soya sosunu karabiberi ekleyip
Karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin. çapı16 cm
Olan bir tavayıyağlayıp kızdırın.
Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika
Kadar karıştırın. sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde
tereyağ ıerittiğiniz tavada krep haline getirin. onu çıkarıp ikinci bir kepçe
Karışımıdaha krep yapın. bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam
Edin. sonra da karidesli malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve
Yağlanmışfırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik
Fırında tutun. sıcak servis yapın. 


This entry was posted on 02:08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: