Malzemeler:

250 gr ayıklanmışkarides
4 su bardağı su
1 limon
125 gr tereyağ ı
2 yumurta
2 çorba kaşığı mayonez
Birkaç damla tabasco sosu
1 çay kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Süsleme için:
1 yeşil elma
6 dilim tost ekmeği

Hazırlanışı:

Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp
Kaynamakta olan suya ilave edin. karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın.
Süzüp soğumaya bırakın. robota alıp ezerek püre haline getirin.
tereyağ ınıoda ısısında yumuşatın. hazırladığınız karides püresine ekleyip
Köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın.
Karışımıderin bir kâseye alın.
Yumurtalarıayrıbir kâseye kırıp çırpın. mayonez, tabasco sosu, tuz,
Karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya
Devam edin.
Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin.
Çözülünce küçük sos kaselerine alın. ekmekleri kalp şeklinde kesip
Kızartın. nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 03:23 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: