Malzemeler:

2 tavuk budu, herbiri 275 gr. ağırlığında
1 küçük soğan, dörde bölünmüş,
1 defne yaprağı
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
2 katıyumurta, doğranmış

Hazırlanışı:

850 ml.’lik bir metal kalıbısoğuk suyla ıslatın ve buzdolabına
Koyun.
Tavuğu, soğan ve defne yaprağıyla birlikte bir tencereye koyup üzerine
Soğuk suyu ekleyin. tuz ve biberle tatlandırıp bir taşım kaynatın. üste
Çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45. dak. pişirin. (tavuğa bir şişveya
Çatal batırıldığında berrak bir su akmalı).
Pişme suyunun 600 ml’sini ayırın
Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin.
Jelatini suya döküp 5 dak. süngerleşinceye kadar bırakın. kaseyi bir
Tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek
Karıştırın. tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın.
Bir kasede tavuğu haşlanmışyumurtalarla dikkatlice harmanlayın.
Maydanozun 2/3’ünü ekleyip karıştırın.
Tavuk karışımınısoğutulmuşkalıba yerleştirin. jelatinle kalıbıdoldurun.
Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın.
Kalıbıve maydanozlu jelatini ayrıayrıbuzdolabına koyup 6 saat veya bir
Gece soğutun.
Servis için: kalıbın kenarlarından çıkmışparçala parmağınızla düzeltin.
Kalıbı1-2 dak. çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup
Ters çevirin. jelatinli karışımıkesip küçük küçük yanında servis yapın.



This entry was posted on 04:44 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: