Malzemeler:

1/2 kg. orta boy kabak,
500 gr. az yağlıkıyma,
1 büyük kuru soğan,
Tuz, karabiber, kırmızıbiber,
Domates,
2 adet orta boy patates,
1 yemek kaşığı salça,

Hazırlanışı:

Kabaklar ortadan enine ikiye bölünür, etlice oyulur ve kızgın yağda
Kızartılır. diğer tarafta kıyma, ufak doğranmışsoğan, tuz, karabiberle
Karıştırılarak bir harç hazırlanır ve bu harç çok az kavrulur. kızarmış
Kabakların içi önceden hazırlanmışharçla doldurulur ve tepsiye dizilir.
Doldurulmuşkabakların ağzına birer dilim domates kapatılır. İki adet orta
Boy patates ince uzun dilimlenir ve tepsiye dizilen kabakların arasına
Yerleştirilir. 1 bardak salçalısu dökülür. orta hararetli fırında 25-30 dakika
Pişirilir. sıcak sıcak servis yapılır 


This entry was posted on 13:29 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: