Malzemeler:

4 adet kabak
3 corba kaşık tereyağ ıveya margarin
2 kaşık un
2 bardak süt
100 gr. kaşar peyniri
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Kabaklarıiri iri doğrayın, genişbir tencerede az tuzlu suda 3-4 dakkika
Haşlayın.
Tencereden alıp süzgeçe koyun
Bir tencerede tereyağ ınıeritin unu ilave edip pembeleşinceye kadar
Kavurun .
Cırpma teli yardımıile, sütü yavaşyavaşilave edin. tuz ve karabiber ilave
Edin .sürekli karıştırarak 5-6 dakkika pişirin .
Suyu süzülmüşkabaklarıbir çatal yardımıyla biraz ezin.
Daha sonra fırına dayanıklıcam bir kaba yerleştirin. üzerine hazırladığınız
Sosu dökün. üzerine kaşar peynir rendesini serpiştirin ve önceden ısıltılmış
Fırınızın orta rafına yerleştirin. üzeri kızarana kadar fırında bekletin. sıcak
Olarak servis yapın. 


This entry was posted on 13:17 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: