Malzemeler:

4 adet tavugun ust but kismi
1 demet taze soğan
100ml soya sosu
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi bal

Hazırlanışı:

Soya sosu,limon suyu,bal bir tencerede karistirilarak bir sos
Hazirlanir.(yakitori sosu) hazirlanan sosun bir kismi ayrilir.kalan sos 150-180 derecelik isitilmis firinda hafif pismek uzere birakilir.buarada tavuklar
Kare seklinde kesilir.cop sislere bir sira tavuk birsira soğan olmak uzere
Dizilir. firinda isittigimiz sosun icinde 10 dakika kadar birakilarak marine
Edilir.daha sonra tavuklar izgara yapilir yada kizartilir(cok az yag yada hic
Yag konmadan) pilav ve ayirilan sosla beraber servis yapilir. afiyet olsun :)



This entry was posted on 02:11 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: