Malzemeler:

4 adet 25 gramlık dana jambon
4 adet 150 gramlık kemiksiz ve derisi çıkarılmıştavuk göğsü
175 gr arpacık soğanı
Sos için:
75 gr soğan
275 ml sek beyaz şarap
1 kokulu otlar buketi
1 tavuk suyu tableti
275 ml kaynar su
15 gr tereyağ
20 gr un
Garnitür olarak:
125 gr brokoli
175 gr havuç (birkaç parçaya bölünmüş)

Hazırlanışı:

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak
Kübik bir sekile getirin. jambonlarıtavuklara sarıp bohçalar yapın.
Dilerseniz bir kürdan ya da mutfak ipliğiyle tutturun. uygun bir kaba alıp,
200 derece fırına soyduğunuz arpacık soğanlarıyla beraber atın. 35-40
Dakika tavuklar pişinceye kadar fırınlayın.
Bu arada sosu hazırlayın. soğanıdoğrayıp, kokulu otlar buketi ve şarapla
Beraber kaynatın. 10 dakika sonra buketi çıkartın.
Tavuk suyu tabletini suda eritin.
tereyağ ınıeritip unla karıştırın. yavaşyavaştavuk suyunu ve sonra da
Beyaz şarabıilave edin. kaynadıktan sonra sos koyulaşınca ocaktan alın.
Sosu tavuğun üzerine döküp, 10 dakika kadar fırında pişirin. bu arada
Garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri buharda haşlayın ve servis yapın.



This entry was posted on 04:32 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: