Malzemeler:

1 kg uykuluk (3 saat soğuk suda bırakılmış)
2-3 çorba kaşığı rafine yağ
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Önce, ızgaranızıorta sıcaklıkta kızdırınız.
Bir tepsiyi rafine yağla yağlayıp, uykuluklarıtepsiye yerleştiriniz. ustlerine
Tuz, biber ve kekiğin yarısınıserpip, tepsiyi fırının ızgarasına sürünüz.
Uykulukları1-2 dakika ızgara ettikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp,
Uykuluklarıbir maşayla ters-yüz ediniz. ustlerine kalan tuz, biber ve kekiği
Serpip, tepsiyi yeniden fırının ızgarasına sürünüz.
Uykulukları1-2 dakika daha ızgara ettikten sonra, tepsiyi fırından alıp,
Uykulukları ısıtılmış bir servis tabağına çıkararak, servis ediniz.



This entry was posted on 04:21 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: