Malzemeler:

750 gr kuzu ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 cm boyunda kesilmiş)
125 gr margarin (8 çorba kaşığı )
2 arpacık soğanı(ince kıyılmış )
2 dişsarmısak (dövülmüş)
6 taze soğan (ince kıyılmış )
125 gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
500 gr domates (kabuklarısoyulup doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 su bardağı et suyu
1 tatlıkaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

İtalyan usulü ciğer besleyici olduğu kadar, yapılmasıda kolay bir yemektir.
Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir.
Önce fırınınızıorta sıcaklığa (180 c) getirip ısıtınız.
Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı ) margarini koyarak orta ateşte
Eritiniz. köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarmısak ve taze soğanı
Ekleyerek 3-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz.
Mantarlanıda katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir
Kaşıkla bu mantarlıkarışımıbir güvece alınız.
Kalan yağıtavaya koyup orta ateşte eritiniz. köpüklenmesi durunca, her
Defasında birkaç ciğer dilimini yağda çevirerek bütün dilimleri 3-5'er
Dakika, her taraflarıpembeleşinceye kadar kızartınız. ciğenler kızardıkça,
Delikli düz kepçe ile güvece alınız.
Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada
Karıştırarak kaynatınız. tuz, karabiber, kekik, defne yaprağıve
Maydanozu ekleyip karıştırarak, bir dakika daha pişiriniz.
Tavayıateşten alarak karışımıgüveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz.
Hepsini güveçte iyice kanıştırıp fırına sürerek 30 dakika, ciğerler iyice
Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Güveci fırından alıp, defne yaprağınıçıkarıp atarak hemen servis ediniz.



This entry was posted on 00:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: