Malzemeler:

Tavuk 1 büyük boy 850 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 1/2 tatlıkaşığı 14 gram
Tavuk ciğeri 2 adet 125 gram
Badem (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 40 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Safran 1 1/2 tatlıkaşığı 0.4 gram
Bezelye (taze iç) 1/2 su bardağı 70 gram
Yeşil fistık (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 35 gram

Hazırlanışı:

Tavuğu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlıkaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık
35 dakika pişir, kemiklerini ayır ve didikle. ciğeri 1 santimetreküp irilikte
Doğra, kabuklan soyul- muşbademi ve ciğeri margarinle sote yap. pirinci
Yıka, süz, ciğere ekle, birkaç kez çevir. tavuk suyuna sıcak su ekleyerek
Ölçüyü 4 su bardağı na tamamla, safran ve kalan tuzla birlikte pirince kat.
Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir.
Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi kat. üzerine
Peçete koyup 20 dakika dinlendir. kabuğu soyulmuşfıstığıpilava ekleyip
Servis yapın.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 12:33 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: