Malzemeler:

4 büyük istavrit
20-25 ispanak yaprağı
1 soğan
1 çorba kaşığı margarin
2 dilim ekmek
1 limon
1 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal dereotu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Balığıtemizleyip yıkayın. suyunu süzüp tuzlayın. ispanağıyıkayın ve iri iri
Doğrayın. bol suda iki kez başlayıp süzün. soğanısoyup ince ince kıyım
Ekmek içini ufalayın. limonun kabuğunu rendeleyin. margarini tencerede
Eritip soğanıekleyerek kavurun.
Ispanağıgenişbir kaseye alıp soğan, ufalanmışekmek içi, limon kabuğu
Rendesi, tuz ve karabiberi ekleyin. yumurtayıayrıbir kapta çırpıp ıspanaklı
Malzemeye ilave edin ve iyice karıştırın.
Balıkların içini ıspanaklıkarışımla doldurup her iki yüzüne zeytinyağı
Sürün. yağlanmışfırın tepsisine yerleştirin. önceden ısıtılmış 200 dereceye
Ayarlıfırında 20-25 dakika pişirin. limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)


This entry was posted on 02:03 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: