Malzemeler:

Hamur icin:
250 gr un
2 yumurta
4 corba kasigi zeytin yagi
Tuz
Ici icin:
1/2 kg ispanak
100 gr dana jambon
1 adet soğan
Tuz karabiber
Besamel sos icin:
2 corba kasigi margarin
1 kahve fincanı  un
2,5 su bardağı  sut
Hindistan cevizi
Rendelenmis kasar peyniri(yada parmesan)

Hazırlanışı:

Butun hamur Malzemeler:ini karistirarakhamuru elde edin.hamurdan dort
Parca ayirin ve en az yarim saat dinlenmeye birakin.
Soganlari ince ince dograyip soteleyin.uzerine seritler halinde dogranmis
Jambonu ve ispanagi ilave edin.bir miktar su ekleyerek ispanaklar pisip
Suyunu cekene kadar pisirin.tuz ve biber ile tatlandirin.
Hazirladiginiz hamurdan 10 x 15 cm lik parcalar kesin.icine hazirladiginiz
Ispanakli karisimdan koyup rulo seklindesarin.hazirladiginiz rulolari firin
Tepsisine dizin.
Besamel sos icin,once yagi tavada eritip un ile kavurun.surekli karistirarak
Sutu ekleyin.tuz karabiber ve hindistan cevizi ile tatlandirin.
Besamel sosu hazirlamis oldugunuz rulolarin uzerine dokun ve en uste
Peyniri serpin.onceden isitilmis firinda yarim saat kadar pisirin.afiyet
Olsun...



This entry was posted on 06:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: