Malzemeler:

1 kg ıspanak
2 çorba kaşığı margarin
3 soğan
2 kahve fincanıpirinç
250 gr kıyma
Maydanoz, dereotu, nane
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Ispanaklarıyıkayın. saplarınıkesip, kaynar suda 1 dakika haşlayın ve
Suyunu süzün. 1 kaşık margarinle, doğranmışsoğanlarıhafif kavurun.
Yarım bardak su ekleyip, pişirin. soğan suyu çekince, ocağıkapatın. tuz
Ve karabiber ekleyin. İnce kıyılmış maydanoz, nane, dereotunu, yıkanmış
Pirinci ve kıymayıilave edip, karıştırın. ispanakların üzerine birer kaşık
Koyup sarın. ispanak yaprağıkonulmuştencereye dizip, üzerine çıkacak
Kadar su ekleyin. üzerine bir tabak kapatıp, pişirin.



This entry was posted on 14:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: