Malzemeler:

1 kg. ince doğranmış ıspanak veya pazıveya pancar
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 su bardağı süzme yoğurt
4 dişdövülmüşsarmısak
2 yemek kaşığı tereyağ ı
Sos için;
1 yemek kaşığı tereyağ ı
1 tatlıkaşığı kırmızıpulbiber

Hazırlanışı:

Ispanak (pazıyıveya pancarı) önce yıkayıp, bir parmak kalınlığında ince
Ince kıyın. bir tencereye 4-5 su bardağı su ekleyip, 1 tatlıkaşığı tuz
Serpin. su kaynayınca sebzeyi 10 dakika kadar haşlayıp, süzün.
Soğuyunca elinizle sıkarak portakal büyüklüğünde toplar yapın. bir tavaya
Yağıkoyup ince kıyılmış soğanlarıekleyip, kavurmaya başlayın. soğanlar
Sararınca ıspanaklarıekleyin. bir başka kapta yoğurt ve dövülmüş
Sarmısağıkarıştırın. 5-6 dakika kadar kavrulan ıspanakların altını
Söndürüp, servis tabağına alın. üzerine sarmısaklıyoğurdu ilave edin.
Öte yandan ufak bir tavada yağıetirip, kırmızıpul biberle 1-2 dakika
Pişirin. yoğurtlu ıspanak yemeğinin üzerine sıcak yağıgezdirip, servis
Yapın.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:40 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: