Malzemeler:

2 adet haşlanmışpatates
1 tatlıkaşığı margarin
1 adet soğan
100 gram kuzu kıyması
1 tatlıkaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon
Yarım su bardağı na yakın galeta unu
2 adet yumurta
Kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı:

2 adet haşlanmışpatatesi, biraz tuz da ilave ederek püre haline getirin.
Buzdolabında soğutun. çıkardıktan sonra, patatesli hamurdan küçük
Bezeler koparın. başparmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi oyun.
Bir tavaya 1 tatlıkaşığı margarini koyup, eritin. yemeklik doğranmışsoğan
Ve kuzu kıymasınıekleyin. karıştırarak birkaç dakika kavurun, 1 tatlı
Kaşığı salça ve tuzu ilave edin. karabiber ve kimyonu ekleyin. bir süre
Daha çevirip, ocaktan alın. ilınmaya bırakın.
İçlerini oyduğunuz patateslerin içine bu harcıdoldurun. düzgünce kapatın.
Hazırladığınız içli adanalarıönce galeta ununa, sonra çırpılmışyumurtaya
Bulayın. kızgın sıvıyağda arasıra çevirerek altın sarısırenk alana dek
Kızartın.



This entry was posted on 23:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: