Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
6 adet iri boy domates
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
6-7 adet taze yeşil soğan
½ demet maydanoz
½ demet taze reyhan
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Bulgur ılık suyla yıkanarak 1-2 saat bekletilir, kabarmasıve şişmesi
Sağlanır. salça, kabuklarısoyularak küp doğranmışdomatesler, küp
Doğranmışkuru soğan ve kıyma konularak yoğrulur. İnce kıyılmış taze
Soğan, maydanoz, yeşil biber, reyhan ilave edilerek az yoğrulur. soğuk su
Katılarak sulandırılır. İsteğe göre haşlanmıştaze yaprak, haşlanmışlahana
Veya lahana turşusu ile yenilir.
Afiyet olsun :)
0 yorum: