Malzemeler:

1 adet fırında kızarmışbütün tavuk
500 gr iyi kalite pirinç
125 gr tereyağ ıveya margarin
4 veya 5 bardak et suyu veya normal kaynamışsu
80 gr dolma fıstığı
80 gr kuşüzümü
200 gr incef küp şeklinde doğranmışkuzu ciğeri
Yarım bağince kıyılmış dereotu
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar yenibahar
2 adet ince, küp şeklinde doğranmışkuru soğan

Hazırlanışı:

Pirincin taşlarınıayıklayın ve bir kabın içine koyup içine bir avuç tuz atın.
Ilık suda 15 dakika bekletin. tencereyi ocağın üzerine koyun. İçine yağı
Koyun ve altınıyakın. 80 gr dolma fıstığınıilave ederek pembeleşinceye
Kadar kavurun.
Sonra soğanıilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun ve ciğeri ilave
Edin. ciğer kavrulduktan sonra pirinci yıkayıp süzdürün. aynıtencereye
Koyup 5 dakika kavurun. daha sonra tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave
Ederek bir dakika kavurun ve suyun tamamını, kuşüzümü ilave ederek bir
Sefer kaynattıktan sonra ateşi ağır hale getirin.
Piştikten sonra dereotunu ilave ederek karıştırın. tavuğu fırında kızartıp
Içini pilavla doldurun. tekrar fırına koyarak 180 derecede 5 dakika
Pişirdikten sonra servise sunabilirsiniz.



This entry was posted on 04:42 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: