Malzemeler:

1 adet hindi
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, kırmızıbiber
5-6 adet arpacık soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet elma
Bir tutam tane karabiber
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
Yarım kg kestane
İç pilav İçin:
2 su bardağı pirinç
125 gram tereyağ ı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet soğan
200 gram kuzu ciğeri
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 su bardağı etsuyu
Yenibahar, karabiber, tuz

Hazırlanışı:

İç pilav
Pirinci ayıklayıp, ılık suyla ıslatın. 20 dakika bekletip, süzün. tereyağ ının 1
Çorba kaşığı nıayırıp gerisini tencereye alın. pirinci yağda kavurun. bu
Sırada 1 çorba kaşığı tereyağ ında sırasıyla dolmalık fıstık, yemeklik
Doğranmışsoğan ve küçük doğranmışciğeri kavurun. pirince ilave edin.
Tuz, karabiber, yenibaharıkatın.
Kuşüzümünü de ilave edip, et suyunu ekleyin. kısık ateşte pirinçler
Suyunu çekene kadar pişirin. haşlanmışkestane, brokoli ve ince kıyılmış
Dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
Kestaneli hindi
Hindinin karnınıkesip, içini temizleyin. çiçek yağı, tuz, kırmızıbiberi
Karıştırın. hindinin üzerine bu karışımısürün. İçine hazırladığınız iç pilavı,
Biber, yuvarlak dilimler halinde doğranmışdomates ve defne yaprağını
Koyun.
Kestaneleri kızgın fırında kavurun. hindinin içine doldurun. fırın tepsisine
De kalan pilavıyayın. önceden ısıtılmış 140 dereceli fırında yaklaşık 1,5
Saat pişirin
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 04:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: