Malzemeler:

2 bardak pirinç
3 bardak su veya et suyu
7 çorba kaşığı margarin
1 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/4 kuzu ciğeri yada 2 koyun böbreği
1 çorba kaşığı  şam fıstığı
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 demet dereotu
Tarçın
Yenibahar
Karabiber

Hazırlanışı:

Kuzu ciğerinin zarınısoyup küçük parçalara doğrayın. soğanısoyup
Doğrayın. İçinde kızdırılmış2 çorba kaşığı margarin olan tavaya kuzu
Ciğeri yada koyun böbreğini ilave ederek, az pembeleşinceye kadar arada
Bir karıştırarak sote edin ve ateşten alarak pilava kullanmak üzere bir
Tarafa bırakın.
Sonra bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin, çam fıstığıve küçük
Doğranmışsoğan koyarak, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Daha sonra bunlara pirinci ilave ederek kuvvetlice ateşte durmadan
Karıştırmak suretiyle 10 dakika kavurun.
Sonra da pirinçlere, sırasıyle karabiber, tarçın, 3 bardak su, ayıklanmış
Kuşüzümü, tuz, toz şeker ilave ederek tencerenin kapağınıkapatarak
Pirinç suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra da orta kuvvetteki
Ateşte pişirin.
Suyunu çekince kıyılmış demet dereotu ile sote edilmişciğerleri yağile
Birlikte katın ve yarım saat kadar dinlendirip karıştırdıktan sonra servis
Yapın. 


This entry was posted on 12:38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: