Malzemeler:

Mantıhamuru için;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yarım su bardağı su
Üzerinin harcıiçin;
250 gr. orta yağlıkıyma
2 yemek kaşığı tereyağ ı

Hazırlanışı:

Yukarıda verilen Malzemeler:, greyfurt büyüklüğünde tek bir beze-pazı
Içindir.
Yine derin bir karıştırma kabının içine önce yumurtayıkırın, suyu ekleyin
Ve tuzla beraber unu da aktarın.
Hamur iyice toplanıp, pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.
Hamurun kulak memesinden biraz daha sert bir kıvamda olmasıgerekir.
Yoğrulan hamuru 30 dakika kadar dinlendirip, üzerine un seperek bir tahta
Hamur sinisi üzerinde 40-45 cm çapında, 10 tane defter yaprağı
Kalınlığında bir yufka şeklinde açın.
Temiz bir sofra bezi üzerine serdiğiniz yufkayı10-15 dakika kadar,
Kurumaya ve havalandırmaya bırakın.
Tekrar tahta hamur sinisinin üzerine aldığınız yufkayı, yaklaşık 5 cm
Eninde şeritler halinde kesin.
Sonra bu şeritleri üstüste koyarak, kenar uzunluğu 3-3,5 santimlik
Eşkenar üçgenler yani nuska şeklinde hamurlar kesin.
Tencereye 7-8 su bardağı su koyup, 1 tatlıkaşığı da tuz ekleyin.
Su kaynayınca nuska şeklindeki mantılarıiçine atarak 10-12 dakika kadar
Haşlayın ve makarna gibi süzdürün.
Bir tavada kıymayıkendi yağıyla, rengi koyu kahverengileşinceye kadar
Uzun süre kavurun.
Kavurduğunuz kıymayımantıların üzerine aktarın.
Bir başka tavada ise tereyağ ınıeritin, kuru nane ekleyerek 3-4 dakika
Pişirin.
En son aşamada bu nanele kızgın yağıkıymalımantının üzerine gezdirip,
Servise sunun.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: