Malzemeler:

400 gr. kuşbaşıkoyun eti
200 gr. margarin
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmışnohut
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan

Hazırlanışı:

Soğanlarıayıklayın. yarım ay şeklinde doğrayın.
75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanlarıkavurun. 1/2 su bardağı sıcak
Su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. portakalın kabuğunu rendeleyin.
Safranıçok az suda ıslatın. pirinci süzün. kalan margarinde kavurun.
Nohut, safran ve rendelenmişportakalıkatın. İki su bardağı sıcak su
Ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. etlerle birlikte servis yapın.



This entry was posted on 12:37 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: