Malzemeler:

250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri dişdövülmüşsarmısak
3 çay kaşığı tatlıtoz kırmızıbiber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acıpul biber(isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı  ılık su

Hazırlanışı:

Tahinin tamamıderince bir kaba konur. sayılan baharatlar ve tuz eklenir.
Önce limon suyunun yarısıeklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. hibeş
Koyu bir hal alınca ılık su yavaşyavaşeklenerek karıştırılır. böylece hardal
Kıvamıelde edilmeye çalışılır. bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır.
Tahinin yağıhibeşin üzerinde yüzmememelidir.
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acıpul biber
Konabilir.



This entry was posted on 12:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: