Malzemeler:
250 gr açık tahin,
2 adet limonun suyu
6 iri dişdövülmüşsarmısak
3 çay kaşığı tatlıtoz kırmızıbiber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acıpul biber(isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı:
Tahinin tamamıderince bir kaba konur. sayılan baharatlar ve tuz eklenir.
Önce limon suyunun yarısıeklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. hibeş
Koyu bir hal alınca ılık su yavaşyavaşeklenerek karıştırılır. böylece hardal
Kıvamıelde edilmeye çalışılır. bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır.
Tahinin yağıhibeşin üzerinde yüzmememelidir.
Damak zevkinize göre daha fazla sarmısak, limon ve acıpul biber
Konabilir.
0 yorum: