Malzemeler:

4 patates
3 ince dilim bayat ekmek, ıslatılıp sıkılmış
2 soğan, ince doğranmış
2 yumurta
Tuz, karabiber
500 g kıyma
¼ bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1,5 bardak su

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayın.
Islatılıp sıkılmışekmek içini, ince doğranmışsoğanı, 1 yumurtayı, 2 tatlı
Kaşığı tuz ve karabiberi kıymayla birlikte 2-3 dakika yoğurun. 12 parçaya
Bölüp yuvarlayın ve ortalarınıelinizle bastırarak çukur tabak şekli verin.
Tepsiyi sıvıyağile yağlayıp köfteleri dizin. önceden ısıtılmış orta
Sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
Süt ve tereyağ ınıbirlikte ısıtıp haşlanmışpatatesle birlikte iyice ezin. kalan
Tuz ve yumurtayıekleyip karıştırın. püreyi kaşıkla köftelerin üzerine
Bölüştürün.
Salça ile suyu ezip kaynayana dek ısıtın. köftelerin aralarından tepsiye
Döküp fırında 10 dakika daha pişirin.



This entry was posted on 14:59 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: