Malzemeler:

1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg.)
6 dişsarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un

Hazırlanışı:

kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüşsarımsağıbir kaseye
Koyup karıştırın. karışımıbudun her tarafına sürün.
Unu bir kaba koyun, ortasınıhavuz gibi açın. açılan boşluğa 2 su
Bardağı ndan biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar
Yoğurun. hamurun bir kısmınısüsleme yapmak için ayırın.
Hamuru unlanmışdüz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak
Büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın.
Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa
Kenarlarını, sonra uzun kenarlarınıüstüne doğru katlayın. (budun her
Tarafıhamurla sarılmışolmalıdır)
Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla
Bastırarak yapıştırın.
Hamurlu budu ateşe dayanıklıbir kaba birleşme yerleri alta gelecek
Şekilde yerleştirin. ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes
Şeklinde süsleyin. hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış
Fırında 2 saat pişirin.
Hamurlu budu servis tabağına alın. kabuk şeklini alan hamuru ortadan
Kırıp eti çıkarın. sıcak olarak servis yapın. 


This entry was posted on 02:48 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: