Malzemeler:

1 kg taze (ya da tuzlanmış) hamsi
2 yemek kaşığı mısır un
1 su bardağı zeytinyaği
2 adet yumurta
Maydanoz
Taze soğan
Karabiber

Hazırlanışı:

Hamsilerin kılçıklarını, balıklarıiki parçaya ayırmadan dikkatlice çıkarın.
Taze soğan ve maydanozu çok ince kıyıp, tuzla ovun. birbirlerine
Yapışmalarıiçin biraz mısır unu serpiştirip tekrar karıştırın,biraz karabiber
Ekleyin. iki hamsiyi yanyana birlestirerek avucunuzun icine koyun, soğanlı
Kanşımdan ilave edin. üzerine tekrar iki hamsi kapatın. daha sonra avuç
Içinde sıkıp, köfte biçimine getirin. bu işlemi bütün hamsiler bitene dek
Tekrarlayın. hepsini hazırlandıktan sonra, once yumurtaya sonra misir
Ununa bulayip, tek tek kızgın yağda kızartın sıcak veya soğuk olarak mısır
Ekmeği ile servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 02:43 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: