Malzemeler:

Yarım kg hamsi
Yarım demet kara lahana
1 su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağ ıveya margarin
1 kahve fincanısıvıyağ
2 soğan
1 kahve fincanısu

Hazırlanışı:

Hamsileri temizleyip kılçıklarınıçıkarın. yıkayıp süzgece alın. lahanayı
Yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. pirinci yıkayıp süzgece
Alın. soğanlarısoyup küp küp doğrayın.
Lahananın bir kısmınıtencerenin dibine döşeyin. pirinç, soğan ve hamsileri
Ekleyin. üzerine kalan lahanayıyayın. su ve sıvıyağekleyip kapağıkapalı
Olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. tuz serpip karıştırın ve ocağı
Kısın. tereyağ ınıkızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika
Demlendirin.
Maydanozu yıkayıp kıyın. tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye
Ekleyip karıştırın. servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.afiyet
Olsun...



This entry was posted on 03:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: